Tijdens het werkbezoek in de maand oktober 2022, hebben we een uitbreiding en verjonging van het bestuur PJNS Merauke kunnen realiseren. De komst van Edo Mote (voorzitter) en Zuster Elisa Parenkuan (lid) is een goede versterking. In een gezamenlijke vergadering van de besturen van Merauke en Nederland is een nieuwe taakverdeling vastgesteld. Hierover kunt u lezen in de nieuwsbrief van december 2022 die op deze website staat onder: Wat we doen/ nieuwsbrieven.

Inmiddels heeft het nieuwe bestuur in Merauke twee keer vergaderd met als resultaat dat de beschikbare nieuwe aanvragen besproken zijn en voor de goedgekeurde aanvragen inmiddels door Nederland geld is overgemaakt. Onder leiding van de penningmeester, Christin Setyowati, gaat het geld naar de betreffende projecten. We hebben foto’s gekregen van de bezoeken aan Gudang Arang en Kampung Baru, twee arme wijken aan de rand van Merauke.

Ibu Koti en Agustina Noman (project Kuda Mati) zijn daar geld gaan brengen naar de ouders die eerder dit jaar goede schoolresultaten van hun kinderen konden laten zien.

Er wordt door de bestuursleden hard getrokken aan het benaderen van Alumni om met hen over de toekomst van PJNS Merauke na te denken. Een toekomst waarin PJNS Merauke, onder begeleiding van het bestuur in Nederland, naar zelfstandigheid gaat toewerken. Wij wensen het bestuur een succesvolle en fijne samenwerking!