Vastenaktie 2012

Giel Sertons, in 2012 nog onze voorlichter, gaf in de eerste twee weken van de Vasten aan alle kinderen op een aantal van de deelnemende scholen voorlichting over het leven van veel Papoea-kinderen. Hij vertelde hoe PJNS hen probeert te helpen om naar school te kunnen.

De vier parochies van Emmen en Erica en de VOM-groepen (Vrede, Ontwikkeling en Missie) besloten dat tijdens de Vasten, in het kader van de Vastenaktie/Cordaid in alle vier de parochies, actie gevoerd zou worden voor het werk van de Stichting Papoeajeugd naar school.
Vastenaktie/Cordaid had onze projectaanvraag goedgekeurd.

Naast de collecten in de kerken, de bekende Vastenaktiezakjes en Spaardoosjes, zijn de basisscholen Sint Gerardusschool, Kardinaal Alfrinkschool, Kristalla, De Diedeldoorn, Sint Fransschool, de Brummelbos en Het Talent  uitgenodigd om met hun school actie te voeren voor het onderwijs in Papua, het vroegere Nederlands Nieuw-Guinea.

De voorlichting over de veranderingen in het leven van de Papoea’s in de afgelopen vijftig jaar was in het verleden altijd een groot succes. De opbrengst van de acties, de inzet van kinderen, leerkrachten en ouders was in het verleden geweldig! Dit jaar was het streven tenminste uit te komen op een opbrengst van € 14.000,-. Dat bedrag is behaald. De afspraak met Vastenaktie /Cordaid is dat zij dat bedrag met 50% ophogen. Daarmee was het eindbedrag           € 21.000,-, een geweldig resultaat!

Met die opbrengst voorzien we een bibliotheek in Merauke (in het uiterste zuidoosten van Papua) van meubilair, boeken, internetverbinding en tenminste één computer. Het bibliotheekgebouw zelf is al eerder met onze steun, in samenwerking met "Wilde Ganzen", gerealiseerd en staat in een zeer open buitenwijk van de stad waar een concentratie is van scholen met in totaal 3394 leerlingen. De tafels, stoelen en kasten worden zo veel mogelijk ter plaatse gemaakt. Boeken en computers worden op Java ingekocht.

Het bibliotheekgebouw

Dit gebouw is gebouwd met geld van Wilde Ganzen in 2009/2010 en wordt nu ingericht als een bibliotheek.

Vastenaktie op de Kardinaal Alfrinkschool te Emmen

Vastenaktie op basisschool Kristalla te Emmen

Schoolkinderen van de Diedeldoorn voeren actie voor de Papoeas

PJNS © 2018 Stichting Papoeajeugd naar school ANBI | CBF | Jaarrekening

Ontwerp Muntz | Bouw en hosting ReveNew